Over Pure Mechelen

Na een opleiding als visual merchandiser stapte ik in 1985 rechtstreeks de modewereld in. Vormgeving, compositie, verhoudingen en opbouw van kleuren hield me al bezig in mijn jeugdjaren.
Als kind van ondernemers zette ik mijn eerste stappen als freelance styliste, etalagiste voor modebedrijven, winkels en modellenbureaus.

Vanuit een liefde voor mode en schoonheid startte ik in 2002 met ‘Pure'. Wat begon als een zaak gespecialiseerd in kinderkleding is uitgegroeid naar een zaak met duurzame damescollecties. 

Vanuit een bewuste keuze heb ik altijd gewerkt met een focus op Belgische merken. Door de jaren heen werd naast het eigenzinnige karakter van geselecteerde outfits ook duurzaamheid een drijfveer bij het samenstellen van het aanbod. Ik ben er me van bewust dat stijl en tijdloosheid niet stopt aan onze Belgische grenzen en werk ondertussen ook samen met Europese merken die van duurzaamheid een centraal gegeven maken.

Pure Mechelen - Eigenzinnige Belgische mode voor dames en kinderen
Pure Mechelen - Eigenzinnige Belgische mode voor dames en kinderen

Kleding verdient meer aandacht en zorg dan wat je er gemiddeld aan besteedt. Niet alleen beschermt kleding ons in weer- en werkomstandigheden, ze vertelt een deel van je verhaal en presenteert je ook aan de buitenwereld. Je outfit kan inspireren, communiceren en net dat extra toevoegen aan je energie elke dag opnieuw. Een aankoop kan door een te snelle emotionele reactie uitmonden in een ‘miskoop’. 

Wist je dat 80 % van de stukken van een gemiddelde kleerkast 20% van de tijd gedragen worden? De andere 20% zijn de stukken zijn die we veelvuldig aantrekken. Juist daarom is het belangrijk om stil te staan bij elke aankoop: Kan ik dit stuk makkelijk combineren met wat ik al graag draag, ga ik dit stuk minstens 30 keer dragen? #30wearchallenge

Schoonheid, duurzaamheid en verantwoordelijkheid zijn belangrijke waarden die ik dagelijks probeer toe te passen in alle aspecten. Langetermijndenken, langetermijnkopen brengt alles meer in balans. Bovendien voel ik het een beetje als mijn verantwoordelijkheid mensen meer te laten verzoenen met hun lichaam. Body positivity is een noodzakelijke eigenschap in een ‘leven in balans’. Ik wil de druk van hoe we er zouden moeten uitzien graag verlichten. Het breekt mijn hart altijd een beetje hoe hard vrouwen voor hun lichaam kunnen zijn. Daarom zie ik het als mijn taak om mijn klanten te helpen met het vinden van een eigen stijl. Want elke vrouw heeft een lichaam met het potentieel om outfits te dragen die je laten stralen! 

Kies voor doing good, looking good, feeling good  
An

Pure kleding © 2019 , all rights reserved - website door KameleonPlus